Ma 2014. július. 24, csütörtök, Kinga, Kincső napja van.
Közéleti események
Állampapír befektetések a Magyar Államkincstárban
2014. július 22. kedd, 08:33

Állampapír befektetések a Magyar Államkincstárban

Sajtóközlemény

Az állampapírok jelentik a legbiztonságosabb és az egyik legmagasabb hozamú befektetési lehetőséget, ugyanis az állam biztos pénzügyi partner mindenki számára.

Az állampapírok a legbiztonságosabb befektetési lehetőségnek számítanak Magyarországon. Az ok egyszerű: lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra – értékhatártól függetlenül – teljes körű az állami garancia. Nincs forgalmazói kockázat sem, hiszen a forgalmazó Magyar Államkincstár 100 százalékban állami tulajdonú szervezet. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a belföldi magánszemély részére kifizetett hozam a belföldi jövedelmet növeli és csökken az ország devizakitettsége.

 

A Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban igen változatos állampapír kínálatból lehet választani. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő befektetési lehetőséget attól függően, hogy mennyi időre szeretné lekötni a pénzét. Az úgynevezett kincstárjegyek (Diszkont-, Féléves-, Kamatozó Kincstárjegy) 3 és 12 hónap közötti futamidejű, rövid lejáratú állampapírok. A Magyar Államkötvények futamideje ennél jóval hosszabb, 3 évtől 15 évig is terjedhet, tehát azok részére ideális, akik hosszabb távon szeretnék jó helyen tudni a pénzüket.

 

Kizárólag a Kincstár forgalmazza a 3, illetve 5 éves lekötésű Prémium Magyar Államkötvényt. A hagyományos értékpapír-számlákon kívül nyithatók adókedvezményre jogosító Tartós Befektetési Számlák, továbbá az életkezdési támogatás (Babakötvény) befektetésére Start értékpapír-számlák.

A Babakötvény egy olyan egyszerű és átlátható termék, amely a piacon kiemelkedő hozamot biztosít. A gyermekeik számára előtakarékoskodni szándékozók számára a lehető legjobb választás, hiszen megkönnyíthetik vele a gyermek életkezdését. Az állam által nyújtott egyszeri életkezdési támogatás összege – ami jelenleg 42.500 Ft – a Magyar Államkincstár által vezetett Start letéti-számlán kerül automatikusan elhelyezésre a gyermek születését követően.

A szülőknek lehetőségük van arra, hogy az összeget a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain díjmentesen nyitható Start-értékpapírszámlára helyezzék át. A Kincstár automatikusan kizárólag a gyermek születési évéhez igazodó Babakötvénybe fekteti az áthelyezett összeget, illetve a korábban vásárolt állampapírok tőke és kamat összegét is, amely infláció felett 3%-os adó-, járulék- és illetékmentes kamatot garantál a futamidő végéig. A megnyitott számlára a szülők, törvényes képviselők és hozzátartozók, valamint a települések önkormányzatai – korlátlanul – fizethetnek be forint összegeket.

Március 3-ától a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain ismét lehet vásárolni a Prémium Euró Magyar Államkötvényt. A névre szóló, féléves kamatozású állampapír névértéke egy euró.

 

Március 17-étől kapható a Kincstár országos állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain, valamint kiegészítő szerződés birtokában elektronikus forgalmazási csatornákon a nagy sikernek örvendő Bónusz Magyar Államkötvény. A BMÁK négy-, és hatéves futamidejű, változó kamatozású, egyforintos alapcímletű állampapír. Az új Bónusz kötvény többek között azzal a céllal került kibocsátásra, hogy a termékek ne csupán a futamidők tekintetében nyújtsanak alternatívákat a befektetőknek, hanem a kamatozás módjában is, ugyanis ezen típusú állampapírok kamatai a pénzpiaci kamatok változását követik.

A Kincstárnál állampapír azután jegyezhető, vásárolható, ha az Állampénztári Irodák ügyfélszolgálatán – 5000 Szolnok, Magyar u. 8.  Telefon: (56) 372-806; (56) 422-555; Fax: (56) 378-349; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. és Értékesítési Pont, 5300 Karcag, Kossuth tér 1 (Városháza) telefon: + 36/30/815-90-69) – egyszeri személyes megjelenéssel értékpapír nyilvántartási számla-szerződést köt az ügyfél. Célszerű azonnal kiegészítő szerződést kötni a WebKincstár, TeleKincstár, illetve MobilKincstár szolgáltatásokra is, melyek révén az állampapír befektetéseket kényelmesen (interneten, telefonon, illetve okostelefonon keresztül), akár otthonról is lehet intézni. Az értékpapír-nyilvántartási számlát érintő jóváírási tranzakciókról díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek, amely szolgáltatást az ügyfél a WebKincstáron keresztül is beállíthatja. A Kincstárban az értékpapír-számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a készpénzfelvételért sem számítunk fel díjat.

 

A tájékoztatás nem teljes körű. Bővebb információkért keresse fel a Kincstár állampapír forgalmazó ügyfélszolgálatait, vagy a szervezet honlapját (www.allamkincstar.gov.hu).

  
Figyelem!
2014. július 04. péntek, 07:14

Figyelem!


Változás a tűdőszűrés időpontjában! Utolsó szűrési nap: 2014. július 24. csütörtök,

8-12:30 óráig.


Módosítás dátuma: 2014. július 04. péntek, 07:16
 
Határozat
2014. február 10. hétfő, 12:38

 

Önkormányzati határozat helyi önkormányzati választáson megválasztható  képviselők számáról.

 (megtekintéshez kattintson ide)
Módosítás dátuma: 2014. február 10. hétfő, 12:56
 
Közlemény
2013. december 10. kedd, 12:47
Az Alsó-Berettyó-Melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft. tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a Helyi termék boltunk nyitása rajtunk kívülálló technikai okok miatt bizonytalan ideig késik. A nyitás várható idejét a Túrkeve Újságban közzétesszük. Megértésüket köszönjük!


Módosítás dátuma: 2013. december 10. kedd, 12:47
 
Felhívás
2013. december 10. kedd, 07:52


Túrkeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének 389/2013. (XI.28.) számú határozata alapján, az önkormányzat 26/2012. (XII.20.) számú rendeletének - a vagyon elidegenítése - vonatkozó fejezetrészére tekintettel, az alábbi pályázati felhívást teszi közzé.


1. A pályázat tárgya: A 3783. hrsz-ú, Túrkeve, Túrkeddi u. 32. sz. alatti, 770 m2 területű, beépítetlen területű ingatlan (közműellátottsága: áram, gáz, víz, szennyvíz, telefon az utcában található, a telekhatáron belül nincs kiépítve)

2. Pályázati feltételek:

2.1. A pályázók köre:

A pályázat nyílt, tehát a pályázatra bárki jelentkezhet, akivel szemben kizáró ok nem áll fenn. Az ingatlan megvételére nem pályázhat az, akinek az önkormányzattal szemben tartozása illetve egyéb teljesítetlen kötelezettsége van, kivéve, ha azok megfizetésére kiírótól, illetve az önkormányzattól halasztást kapott vagy jogszerűen benyújtott halasztási kérelmét még nem bírálták el.

2.2. Az ingatlan minimális vételára, vagyis kikiáltási ára: 340.000.- Ft + ÁFA.

2.3. A pályázat benyújtásának módja és ideje:

2.3.1. Az ingatlan megvételére szóló ajánlatot, pályázati adatlapot zárt borítékban a Túrkevei  Közös Önkormányzati Hivatal 5420 Túrkeve, Petőfi tér 1. sz. alatti 20. sz. irodájában kell benyújtani. A borítékon a megpályázott ingatlan címét fel kell tüntetni. A pályázatok átvételéről a Hivatal vagyongazdálkodója igazolást ad. Pályázók ajánlataikat a 2.3.2. pontban meghatározottakra figyelemmel postán keresztül is benyújthatják.

2.3.2. A pályázatok benyújtási (beérkezési) határideje: 2014. január 6. 1000 óra.

2.4. Ajánlati kötöttség:

A pályázókat a pályázat benyújtási határidejét követően ajánlati kötöttség terheli, melynek biztosítékául 34.000.- Ft-ot kötelesek a Túrkeve Város Önkormányzta OTP Bank Zrt-nél vezetett, 11745107-15409508 számú számlájára előre befizetni. A befizetés átutalással teljesíthető.

2.5. A pályázatok formai és tartalmi követelményeit a részletes pályázati kiírás tartalmazza.

3. A pályázati eljárás szakaszai és szabályai:

3.1. Pályázatok bontása (I. forduló)

3.1.1. Időpontja: 2014. január 7. 900 órakor.

3.1.2. Helye: Túrkevei Közös Önkormányzati Hivatal (Túrkeve, Petőfi tér 1.) 28. sz. Nánássy János terem.

3.1.3. Az első fordulóban kiíró képviselői az egyes pályázatok érvényességét állapítják meg.

3.2. Ártárgyalás (II. forduló)

3.2.1. Időpontja: 2014. január 7. 930 órakor.

3.2.2. Helye: Túrkevei Közös Önkormányzati Hivatal (Túrkeve, Petőfi tér 1.) 28. sz. Nánássy János terem.

3.2.3. Ha több megfelelő, azonos értékű pályázat érkezik, a kiíró képviselői a pályázók között nyilvános ártárgyalást tartanak, melynek feltételeit az ártárgyalás megkezdését megelőzően közlik a felekkel.

4. A szerződéskötés határideje: 2014. január 22. napja.

5. Információ:

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ, a pályázati adatlap valamint az ajánlati biztosíték befizetéséhez szükséges számlaadatokat a Túrkevei Közös Önkormányzati Hivatal 5420 Túrkeve, Petőfi tér 1. sz. alatt, Lénártné Sebestyén Éva vagyongazdálkodónál, a 20. számú irodában kapható (Tel.: (56)554-439). Az ingatlan a pályázat benyújtási határidejéig előre egyeztetett időpontban megtekinthető.

Túrkevei Város JegyzőjeMódosítás dátuma: 2013. december 10. kedd, 07:52
 


Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Ifjúsági szálláshely

Megtekintéshez kattintson ide!

Túrkeve Banner


Template Chooser

XVI. Kevi Juhászfesztivál

Továbblépéshez kattintson ide!

Adóügyi nyomtatványok


ÉAOP-4.1.2/A-09-2010-0021


ÉAOP-4.1.1/2/2F-2f-2010-0002


Linkek

Túrkeve Televízió


Túrkeve időjárása


Ügyfélkapu